överlevare som människor?

Överlevare som art.

Alla människor på jorden härstammar visst från samma art. Jag satt och planerade en inrebild-fortbildning för sjukvårdsutbildare. Hade punktat upp de ingångar som jag tycker är viktiga, som gör livet intressant och som får oss att må bra. När jag en stund senare  hamnade framför ett program på kunskapskanalen beskrev de Homo Sapiens första överlevnadsstrategier. Jag blev inte lite förvånad när jag insåg att detta var i överensstämmande med de punkter jag nyss skrivit ner som viktiga för mig, för att må bra

Kreativitet och förmåga att tänka i nya banor

Handens kunskap – att lära även genom att använda handen

Abstrakt tänkande – att förstå känslor och intuition

Symbolspråket där vi bygger förståelse för världen genom våra inre bilder

Konst – målades på grottväggarna för att delge efterkommande generationer erfarenheter och tankevärldar.

Skrämmande med tanke på vad som våra ledare och chefer idag anser vara det viktiga för vårt samhälle.